2007/11/13

dastamenaren eguna


Gaur "dastamenaren eguna" ospatu dugu Lehen Hezkuntzako 4. eta 5. mailakook. Zapore ezberdin asko dastatzeko aukera izan dugu: gazia, gozoa, garratza, mingotsa… eta nola ez, sentsazio ezberdin asko mihiaren zona ezberdinetan. Ikasi behintzat, ikasi dugu dastamenak gure egunerokotasunean garrantzi handia daukala, eta ezin dugula inondik inora gure elikadura baztertu, garrantzi handia baitauka egunero gure gorputzean zer sartzen dugun kontuan izateak. Badakizue, zaindu zuen elikadura, honekin batera osasuna zaintzen ariko zarete eta.

Mila esker Alberto eta Mari Sol zuen prestutasunagatik.


Hoy, los alumnos/as de 4º y 5º de Primaria, hemos celebrado el "Día del gusto". Para ello hemos contado con dos estupendos cocineros, Alberto y Mari Sol, quienes nos han hecho experimentar una multitud de sensaciones diferentes en nuestro paladar: salado, dulce, ácido, amargo…

Nos han enseñado también lo importante que es comer de todo pero buscando siempre una alimentación equilibrada, la importancia que tiene el gusto, saborear los alimentos, mezclarlos… En definitiva, tuvimos la ocasión de disfrutar y aprender más sobre aquellos aspectos en los que normalmente no reparamos. Muchas gracias a los dos por brindarnos esta oportunidad.

No hay comentarios: