2011/09/16

Gaurko hamaiketakoa Baba ganouss


LH 3.zikloko ikasleak Ikastolako baratzatik hartutako produktuekin Libanoko plater bat prestatu dugu Ikastolako guztientzat: baba ganouss.
Plater honetarako erabili ditugu: baratzeko tipulak eta berenjenak eta gero limoia, tahin, pimentoia, gatza eta olio koipea + ogi xigortua.

Astelehenenan LH 6Bkoek Ikastolako baratzera joan ginen geratzen ziren fruituak hartzera. Hurrengo egunean LH5.mailako ikasleek teknologia gelara joan ziren eta sukaldatu zituzten. Eta gaur berriro ere LH6Bkoek, sukaldatutakoa prestatu egin dute geletatik banatzeko hamaiketako moduan.
DBHkoak ez zeudenez probatu gabe geratu dira baino bestela nahi izan duenak baba ganouss dastatzeko aukera izan du. Eta batek baino gehiagok sorpresa ederra hartu du. Etxean egin nahi baduzue LH5.mailakoei galdetu nola egiten den.
Oso gomendagarria da gauza berriak probatzea.




Esta semana hemos estado cocinando con los últimos productos recogidos de nuestra huerta: berenjenas y cebollas. L@s alumn@s de 3er ciclo de Primaria han sido los encargados de ello. El lunes se recogieron los frutos de la huerta, el miércoles se cocinaron y hoy se han preparado y saboreado. Más de un@ se ha sorprendido y está deseando repetir. Os animamos a que probéis este plato típico del Líbano que se llama Baba ganouss.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

ona zegoen


veronica

Anónimo dijo...

oso charra zegoen ezaten dut nik, Rocio(ni eta nere clasecoak egin genuen)dddeeeaaajjj!!!!!